Izvor: Blic, 04.Dec.2016, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade Kubanaca se oprašta od Kastra: Krenula pogrebna povorka

Pogrebna povorka sa posmrtnim ostacima bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra, krenula je danas na groblje u Santjagu, na istoku Kube.

Povorka prolazi kroz masu od više hiljada Kubanaca koji su izašli na ulice da se oproste od svog revolucionalnog lidera.

Iz mase se čuje "Živeo Fidel", dok se vozilo u kome je urna sa pepelom kreće ka grobljnu Santa Ifigenija, gde će biti održana skromna sahrana, nedaleko od mauzoleja ukome počiva heroj kubanske nezavisnosti iz 19. veka, Hoze Martin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahranjen Kastro, oterani strani novinari

Izvor: Mondo, 04.Dec.2016

Posmrtni ostaci kubanskog lidera Fidela Kastra položeni su danas na privatnoj ceremoniji na groblju u Santjagu de Kubi, kolevci revolucije čiji je predvodnik bio...Sahrana je održana nakon što su kubanski zvaničnici u poslednjem trenutku odustali od planova da se ceremonija prenosi uživo na televiziji...

Nastavak na Mondo...

Viva Fidel: Hiljade Kubanaca se oprašta od Kastra

Izvor: Blic, 04.Dec.2016

Posmrtni ostaci kubanskog lidera Fidela Kastra položeni su jutros na privatnoj ceremoniji na groblju u Santjagu de Kubi, kolevci revolucije čiji je predvodnik bio...Sahrana je održana nakon što su kubanski zvaničnici u poslednjem trenutku odustali od planova da se ceremonija prenosi uživo na televiziji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.