Haos u Parizu: Neredi i u centru, vatra, suzavac... VIDEO

Izvor: B92, 16.Feb.2017, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Parizu: Neredi i u centru, vatra, suzavac... VIDEO

Pariz -- Protesti i nemiri koji su započeli u znak podrške mladiću Teu, kojeg su navodno policajci silovali palicom, proširili su se danas na centar Pariza.

Oko 200 demonstranata okupilo se u četvrti Barbe u kojoj su protestovali zbog navodnog silovanja. Zahtevali su pravdu za Tea uz povike: "Opraštamo, ali ne zaboravljamo."

Protest se ipak pretvorio u nerede kada je deo demonstranata počeo da pali smeće i kontejnere.

Portparol policije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izjavio za CNN kako su policajci bacili suzavac na demonstrante kako bi ih rasterali, a jednu osobu su uhapsili. Nakon što je bačen suzavac, demonstranti su se raširili po centru grada i po mestima koja su popularna među turistima i nastavili da izazivaju nerede.

Mladić Teo je nakon hapšenja hospitalizovan i hitno operisan zbog teških povreda. Odmah nakon što se saznalo za incident, protesti podrške su krenuli iz Teove četvrti i otada se šire.

Policajci su suspendovani, jedan od njih je optužen za silovanje i prekomernu upotrebu sile, a ostala trojica za primenu prekomerne sile.

Oko 250 osoba je uhapšeno otkako su počeli protesti i neredi, prenosi Index.hr.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO, VIDEO: U Parizu ponovo neredi zbog policijskog silovanja mladića

Izvor: Radio 021, 16.Feb.2017

Protesti i nemiri koji su započeli u znak podrške mladiću Teu, kojeg su navodno policajci silovali palicom, proširili su se i na centar Pariza...Oko 200 demonstranata okupilo se u četvrti Barbe u kojoj su protestovali zbog navodnog silovanja. Zahtevali su pravdu za Tea uz povike: "Opraštamo, ali...

Nastavak na Radio 021...

Haos u Parizu: Neredi i u centru, vatra, suzavac... (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2017

Protesti i nemiri koji su započeli u znak podrške mladiću Teu, kojeg su navodno policajci silovali palicom, proširili su se u četvrtak na centar Pariza...Oko 200 demonstranata okupilo se u četvrti Barbe u kojoj su protestovali zbog navodnog silovanja. Zahtevali su pravdu za Tea uz povike: "Opraštamo,...

Nastavak na Vesti-online.com...

(VIDEO) NEREDI, SUZAVAC I POŽARI U CENTRU PARIZA: Traže pravdu za mladića koga su silovali policajci

Izvor: Kurir, 17.Feb.2017, 08:38

...Oko 200 demonstranata okupilo se u četvrti Barbe u kojoj su protestovali zbog navodnog silovanja Zahtevali su pravdu za Tea uz povike: "Opraštamo, ali ne zaboravljamo"..Anti-police protests spill into Paris streets - Watch @ https://tco/RBbrFDOE0I#pds #PleaseDontSee pictwittercom/Ne9uQhhYc9..Protest...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.