Han ubrzava proces Makedonije za izlazak iz političke krize

Izvor: Blic, 16.Mar.2017, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han ubrzava proces Makedonije za izlazak iz političke krize

Evropski komesar za proširenje Johanes Han posetiće u utorak, 21. marta Skoplje u nameri da ubrza proces izlaska iz političke krize, nakon što je makedonski predsednik Đorđe Ivanov odbio da uruči mandat za sastav nove vlade lideru SDSM-a Zoranu Zaevu, javila je televizija Telma.

Očekuje se da će do dolaska Hana biti održana sednica parlamenta na kojoj će biti izabran predsednik Sobranja, te da će zatim parlamentarna većina od 67 poslanika zatražiti od Ivaniova mandat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za formiranje nove vlade.

Prema nezvaničnim izvorima iz Evropske komisije, Han će pokušati da ubedi Ivanova da se predomisli i da mandat za sastav nove vlade Zaevu.

Za sada nije izvesno da li će se Han sastati sa makedonskim predsednikom, budući da će se u ponedjeljak, 20. marta nakon povratka iz Azerbejdžana zadržati u Budimšeti.

Ivanov bi 24. marta trebalo da otputuje u Australiju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Predsednik Sobranja na čekanju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Mar.2017

Još uvek nema najava kada će partije, koje su skupile potpise 67 poslanika, zatražiti sazivanje sednice Sobranja, na kojoj bi bio izabran predsednik Parlamenta.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.