Hakerski upad u mrežu Britiš ervejza

Izvor: Blic, 29.Mar.2015, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakerski upad u mrežu "Britiš ervejza"

Britanska aviokompanija "Britiš ervejz" saopštila je danas da je izvršen hakerski upad u određene podatke njihovih redovnih putnika i da su njihovi računi zamrznuti do rešenja problema.

Aviokompanija ističe da nisu kompromitovani lični podaci, ali su korisnici upozoreni da privremeno neće moći koristiti popust na osnovu pređenih kilometara.

Prema navodima kompanije, problem obuhvata samo mali deo od više miliona putnika. Kompanija navodi da se očekuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će sistem biti normalizovan u narednih nekoliko dana.

"Britiš ervejz primetio je neovlašćenu aktivnost sa računima naših češćih korisnika, koji su članovi ekskluzivnog kluba. Želimo da uverimo naše korisnike da nije bilo pristupa ličnim podacima, uključujući prošle odlaske ili detalje o kreditnim karticama", naglašava se u saopštenju.

Hakeri su upad izvršili putem "automatskog procesa", koristeći informaciju dobijenu na internetu da bi pokušali da pristupe određenim računima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hakovani računi korisnika Britiš ervejza

Izvor: Mondo, 29.Mar.2015

Aviokompanija "Britiš ervejz" je saopštila danas da je nekoliko desetina hiljada računa njenih redovnih korisnika hakovano i da ih je zamrzla kako bi problem bio rešen...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Iz aviokompanije je rečeno da nije došlo do krađe ličnih podataka, ali su korisnici...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.