Izvor: Blic, 02.Maj.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKA Direktor Sigurnosno-obaveštajne agencije podneo ostavku

Dragan Lozančić podneo je ostavku na mesto direktora Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA), javila je večeras Hina, pozivajući se na izvore iz Kancelarije hrvatske predsednice i vlade.

Kako se navodi, za sredu je na dnevnom redu sednice saborskog Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu bezbednost najavljeno imenovanje novog direktora SOA, Daniela Markića.

Lozančićeva ostavka, odnosno zahtev za razrešenje sa dužnosti, usledio je nakon što je pre tri meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njegovo razrešenje zatražila predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, a prošlog meseca svoj potpis na tu odluku stavio je i premijer Tihomir Orešković.

Predsednica razrešila šefa hrvatske tajne službe, čeka se potpis premijera

Razrešenje Lozančića pokrenula je Grabar-Kitarović početkom februara zbog povreda Zakona o bezbednosno-obaveštajnom sistemu, saopšteno je tada iz Kancelarije predsednice.

Ona je više puta navela da je izgubila poverenje u šefa SOA Lozančića, podsetila je Hina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.