HRVATI ŠUTNULI TITA: HDZ izbacio maršalovo ime iz naziva najvećeg trga u Šibeniku

Izvor: Kurir, 26.Maj.2015, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATI ŠUTNULI TITA: HDZ izbacio maršalovo ime iz naziva najvećeg trga u Šibeniku

ŠIBENIK - Gradsko veće Šibenika promenilo je naziv najvećeg gradskog trga, Poljane maršala Tita, pa se on od danas zove samo Poljana.

Iako već dugo ne postoji nijedna čitava tabla s nazivom Poljana maršala Tita, taj trg od danas se i zvanično zove samo Poljana.

Uzalud su pripadnici stranki SDP, Reformista i HNS apelovali na većinu predvođenu HDZ-om da uvaži istorijske činjenice i ne uklanja ime vrhovnog komandanta antifašističke partizanske vojske, u kojoj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << samo u bici na Sutjesci poginulo 1.300 Šibenčana, iz naziva najvećeg šibenskog trga.

Tito je izgubio Poljanu, ali je njegovom generalu Tuđmanu ostavljena Obala.

Gradski poslanici SDP su iz protesta napustili sednicu pre glasanja.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šibenik: Najveći trg više ne nosi ime maršala Tita

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2015

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Šibenika odlučeno je da će se Poljana maršala Tita (najveći trg u gradu) od danas zvati samo Poljana...Za tu je odluku ruke diglo 12 vijećnika, a SDP-ovci su prije glasanja napustili sjednicu uz poruku: “Ovo je suđenje Titu”, javio je portal ŠibenikIN...Namjera...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.