HOROR: Desetine izbeglica iz gumenog čamca utopilo se u moru!

Izvor: Kurir, 06.Maj.2015, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOROR: Desetine izbeglica iz gumenog čamca utopilo se u moru!

Plovilo sa više od 100 migranata nestalo u vodi, spasena svega nekolicina ljudi

RIM - Još jedna stravična nesreća dogodila se na Mediteranu kad je mali gumeni čamac sa više od 100 izbeglica iz Afrike i s Bliskog istoka potonuo nedaleko od obale Italije, zbog čega se utopilo desetine ljudi.

O detaljima tragedije posvedočilo je nekoliko od 137 preživelih, koje je italijanska mornarica uspela juče da polugole, promrzle i iscrpljene izvuče na obalu Sicilije i Malte. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Na čamcu se nalazilo i mnogo migranata iz Sirije, koji su bežali od rata u svojoj zemlji i nadali se boljem životu na evropskom tlu. Iako nije saopšten tačan broj stradalih jer su njihova tela nestala u moru, veruje se da je među žrtvama potopa bilo barem 20 dece i beba.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.