Guterešu krajem godine ističe mandat u UNHCR

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guterešu krajem godine ističe mandat u UNHCR

Visoki komesar UN za izbeglice, Portugalac Antonio Gutereš, napustiće svoju funkciju krajem godine kada mu ističe mandat, izjavila je danas Frans presu portparolka UNHCR-a Melisa Fleming.

- Njegov mandat je trebalo da istekne u junu ali je produžen za još šest meseci - rekla je ona podsećajući da je Gutereš na funkciji više od 10 godina.

Gutereš nije rekao šta će da radi kad napusti funkciju, dok će kandidati na njegovo mesto biti poznati tokom septembra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Bivša danska premijerka Hele Torning-Šmit najavila je danas da će se verovatno kandidovati na mesto visokog komesara UNHCR-a.

- Međunarodna zajednica je pod snažnim pritiskom kako bi rešila razloge zbog kojih ljudi beže od svojih kuća, ali i da pomogne onima koji su ostali bez krova nad glavom - rekla je ona.

Budući visoki komesar UNHCR, koji koordiniše pomoć izbeglicama u svetu, imaće težak zadatak suočavanja s migrantskom krizom u Evropi.

Gutereš je danas apelovao da najmanje 200.000 podnosilaca zahteva za azil bude prihvaćeno u EU prema kvotama obavezujućim za sve članice Unije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Guterešu krajem godine ističe mandat u UNHCR

Izvor: Akter, 04.Sep.2015

Visoki komesar UN za izbeglice, Portugalac Antonio Gutereš napustiće svoju funkciju krajem godine kada mu ističe mandat, izjavila je danas Frans presu portparolka UNHCR-a Melisa Fleming.."Njegov mandat je trebalo da istekne u junu ali je produžen za još šest meseci", rekla je ona podsećajući...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.