Gruevski i Zaev razgovarali 10 sati u Strazburu

Izvor: Blic, 20.Maj.2015, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski i Zaev razgovarali 10 sati u Strazburu

Lideri vladajućeg VMRO-DPMNE Nikola Gruevski i opozicinog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev razgovarali su 10 sati u Strazburu o prevazilaženju političke krize, a rezultati tog sastanka koji je završen rano jutros nisu obelodanjeni.

Delegacije VMRO-DPMNE i SDSM-a i njihovi posrednici dogovorili su se da se tokom dana obrate zajedničkim saopštenjem, javili su skopski mediji.

Izvestilac za Makedoniju pri Evropskom parlamentu Ivo Vajgl rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kratko da sastanak nije bio uzaludan.

On, međutim, po izlasku iz zgrade u kojoj je održan sastanak koji je završen oko 3.30 časova, nije dao nikakvu izjavu o sadržini, suštini i postignutom na razgovorima

U Skoplju su prethodno održana dva sastanka na kojima su, osim Gruevskog i Zaeva, učestovali i lideri dve najveće političke formacije makedonskih Albanaca – Ali Ahmeti, predsednik Demokratske unije za integraciju, i Menduh Tači, vođa Demokratske partije Albanaca.

Treći sastanak političkih lidera u Skoplju biće održan 26. maja.

Planirano je da se premijer Gruevski danas obrati najvećoj političkoj grupaciji u Evropskom parlamentu, Evropskoj narodnoj partiji, čiji je član njegova VMRO-DPMNE.

U Evropskom parlamentu je planirana plenarna debata o situaciji u Makedoniji na kojoj nije predviđeno usvajanje rezolucije, navode skopski mediji.

Makedonija se nalazi u političkoj krizi od prošlih prevremenih parlamentarnih izbora, koje opozicija nije priznala i ne učestvuje u radu zakonodavnog organa.

Kriza je dodatno pogoršana krajem januara kada je Gruevski optužio Zaeva za pokušaj državnog udara, a lider opozicije počeo sa objavljivanjem kompromitujućih snimaka kojima optužuje premijera za kriminal i korupciju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gruevski i Zaev razgovarali 10 sati u Strazburu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2015

SKOPLJE - Lideri vladajućeg VMRO-DPMNE Nikola Gruevski i opozicinog Socijaldemokratskog saveza Makedonije /SDSM/ Zoran Zaev razgovarali su 10 sati u Strazburu o prevazilaženjeu političke krize, a rezultati tog sastanka koji je završen rano jutros nisu objelodanjeni...Razgovorima su prisustvovali...

Nastavak na Nezavisne Novine...

MKD: Poslanici EP nisu pomogli

Izvor: B92, 20.Maj.2015

Sastanak sa evropskim poslanicima u Strazburu lidera vladajuće stranke VMRO DPMNE i premijera Makedonije i opozicionog SDSM završen je jutros bez rezultata..Razgovori o rešavanju političke krize u Makedoniji trajali su više od deset sati, preneli su makedonski mediji...Premijer Makedonije Nikola...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.