Gruevski će biti pozvan na saslušanje u sud zbog rušenja kompleksa Kosmos

Izvor: Blic, 10.Jun.2016, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski će biti pozvan na saslušanje u sud zbog rušenja kompleksa "Kosmos"

Bivši premijer Makedonije i lider vladajuće VMRO DPMNE Nikola Gruevski biće danas pozvan na saslušanje u skopski krivični sud u vezi slučaja rušenja poslovno-stambenog kompleksa "Kosmos" koji vodi Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore.

Pored Gruevskog pozivi da se jave sudu biće poslati i bivšem ministru za saobraćaj i veze Miletu Janakievskom, kao i načelniku skopske opštine Gazi Baba na čijoj terotiriji je bio izgrađen "Kosmos", Toniju Trajkovskom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Specijalno tužilaštvo sumnjiči Gruevskog, Janakievskog i Trajkovskog za nezakonito rušenje objekta biznismena i predsednika Partije za evropsku budućnost Fijata Canovskog, a sud je potvrdio da je za niih "zatražena mera obezbeđivanja prisustva" na saslušanju.

Prema tužilaštvu, objekat je srušen kao osveta Canovskom zbog drugačijih političkih stavova od vladajuće VMRO DPMNE, odnosno zato što je raskinuo koliciju sa tom strankom i ušao u partnestvo sa opzicionim Socijaldemokratskim savezom Makedonije (SDSM).

Skopski krivični sud je saopštio da su svi predlozi Spezijalnog tužilaštva raspoređeni sudijama za prethodni postupak, koji će u toku dana postupati po njima i pozvati osumnjičene da se pojave u sudu.

Iz tog suda nisu mogli da potvrde da li će se pozvani političari odmah javiti sudiji za prethodni postupak ili će to uraditi narednih dana. Dalji postupak će, prema Sudu, zavisiti od tužioca kojem je dodeljen slučaj, da li će zatražiti privođenje i asisetnciju polcije da osumnjičeni bude doveden u sud.

Tužilaštvo je za Gruevskog, Janakievskog i Trajkovskog od suda tražilo da donese odluku da im budu oduzeti pasoši, da im se ograniči kretanje i odredi obaveza da se javljaju u sud.

Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore je Osnovnom sudu Skoplje 1 podnelo zahteve i da odredi pritvor načelniku Pete uprave službe za bezbednost i kontrašpijunažu i Goranu Gruevskom, koji je osumnjičen u slučaju "Tvrđava" za nezakonito uništavanje opreme za prisluškivanje, ;kao i gradonačelniku Bitolja Vladimiru Talevskom koji se sumnjiči za finansijski kriminal u slučaju "Transporter".Zahtevi za oduzimanje pasoša i ogrančavanje kretanja podneti su i za četvoro oumnjičenih u slučaju "Tvrđava" i šest osumnjčenih u slučaju "Tortura", koji se odnosi na hapšenje političara Ljuba Boškovskog.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JAKO OBEZBEĐENJE PRED SUDOM Gruevski stigao na saslušanje zbog rušenja "Kosmosa"

Izvor: Blic, 10.Jun.2016

Bivši makedonski premijer i lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski došao je danas posle podne na saslušanje u skopski krivični sud, kao osumnjičeni u slučaju nezakonitog rušenja kompleksa "Kosmos" koji vodi Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore...Gruevski je u krivični sud Skoplje 1 stigao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.