Gejts daje 50 miliona dolara za borbu protiv ebole

Izvor: VOA, 10.Sep.2014, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gejts daje 50 miliona dolara za borbu protiv ebole

Fondacija Bila i Melinde Gejts, sa sedištem u Sijetlu, navela je da će odmah uputiti novac Ujedinjenim Nacijama i međunarodnim humanitarnim agencijama za kupovinu neophodnih sredstava i podršku hitnim operacijama u pogođenim zemljama.

Fondacija će takođe sarađivati sa partnerima kako bi se obrzao razvoj terapija, vakcina i dijagnostičkih testova za bolje tretiranje i sprečavanje prenošenja opakog virusa.

Odluka je usledila nakon poziva generalnog sekretara UN Ban >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Ki Muna za snažniji međunarodni odgovor na epidemiju ebole.

Sudeći prema podacima SZO, od ebole je umrlo 2.300 osoba ove godine, većinom u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji.

U međuvremenu, lekari u Senegalu kažu da se jedan pacijent zaražen ebolom oporavio. Student koji je stigao iz Gvineje prošlog meseca dva puta je testiran negativno na ebolu.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Od Gejtsa 50m $ za suzbijanje ebole

Izvor: B92, 11.Sep.2014, 10:43

Bil Gejts, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, najavio je da će sa 50 miliona dolara finansirati proces suzbijanja epidemije ebole...Njegova fondacija je saopštila da je deset miliona već uplaćeno hitnim službama u Zapadnoj Africi, koja je na najvećem udaru virusne infekcije...Takođe, saopšteno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.