Fukušimu pogodio zemljotres jačine 6,4 stepeni po Rihteru

Izvor: Blic, 30.Jul.2011, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fukušimu pogodio zemljotres jačine 6,4 stepeni po Rihteru

Zemljotres jačine 6,4 stepeni Rihterove skale pogodio je večeras prefekturu Fukušima na severoistoku Japana, ali nema rizika od cumanija.

Lokalna policija je saopštila da nema izveštaja o žrtvama niti velikoj šteti od zemljotresa, koji se desio u 3:54 sati po lokalnom vremenu (18:54 po srednjoevropskom).

Epicentar zemljotresa bio je oko 100 kilometara jugoistočno od grada Fukušima, na dubini od oko 40 kilometara, saopštili su japanska Meteorološka agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i američka geološka služba, preneo je AFP.

Državna televizija NHK javila je da Tokijska kompanija za električnu energiju (TEPCO), u čijoj je nadležnosti nuklearna centrala "Fukušima-Daići", oštećena u zemljotresu 11. marta, proverava da li je najnoviji potres izazvao nove kvarove u nuklearki.

U tom snažnom zemljotresu jačine devet stepeni po Rihteru, koji je izazvao cunami, poginulo je ili nestalo oko 22.000 ljudi, a oko 80.000 njih je raseljeno zbog pretnje od radijacije iz oštećene neklearke "Fukušima-Daići".

Povezane vesti: U Japanu ponovo zemljotres jači od 6 stepeni Amano doputovao u Japan, namerava da uđe u elektranu Centrala Fukušima pod kontrolom, zatvaranje u januaru Zemljotres jačine 5,6 Rihtera u blizini Fukušime Zemljotres jačine 5,5 Rihtera pogodio centralni deo Japana
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FUKUŠIMU POGODIO ZEMLJOTRES OD 6,4 RIHTERA

Izvor: Kurir, 30.Jul.2011

TOKIO - Zemljotres jačine 6,4 stepeni Rihterove skale pogodio je prefekturu Fukušima na severoistoku Japana, ali nema rizika od cumanija...Lokalna policija je saopštila da nema izveštaja o žrtvama niti velikoj šteti od zemljotresa, koji se desio u 3:54 sati po lokalnom vremenu (18:54 po srednjoevropskom)...Epicentar...

Nastavak na Kurir...

Zemljotres u Japanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2011, 14:06

TOKIO -..Najmanje sedam osoba je povređeno u zemljotresu jačine 6,5 stepeni Rihterove skale, koji je noćas pogodio severoistočnu obalu Japana...Agencija za upravljanje požarima i prirodnim katastrofama saopštila je da su četiri osobe povređene u prefekturi Ibaraki, dve u mestu Korijama u Fukušimi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Novi snažan zemljotres u Japanu

Izvor: TvojPortal.com, 31.Jul.2011

VOA  Snažan zemljotres jačine 6,4 stepeni rano jutros je uzdrmao severoistočni Japan, područje koje su u martu razorili katastrofalni zemljotres jačine 9,0 stepeni i cunami.. . . Američka Geološka služba je saopštila da je epicentar zemjotresa bio u Pacifičkom okeanu u blizini istočne...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.