Izvor: RuskaRec.ru, 16.Maj.2017, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuske LGBT asocijacije tužile Ramzana Kadirova

U ulozi tužioca pojavljuju se Stop homophobie, Mousse i Comité Idaho France.
U listu Novaя gazeta objavljen je početkom aprila tekst u kome se govorilo o masovnom privođenju u Čečeniji osoba netradicionalne orijentacije. Portparol predsednika Čečenije Alvi Karimov  demantovao je te informacije i rekao da u ovoj republici muškarci imaju «samo jednu orijentaciu», o čemu svedoči i veliki broj novorođenčadi. Iz pres-službe Javnog tužilašta Rusije agenciji RIA Novosti rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << je da je u saradnji sa pravosudnim organima Čečenije sprovedena provera. 
Kadirov: U Čečeniji nema gejeva
Kadirov je rekao da je rukovodstvo republike spremno na saradnju sa federalnim vlastima radi provere medijskih napisa o položaju seksualnih manjina, međutim, nikakvih zvaničnih podataka nije bilo. On je istakao da „takva pojava nije karakterističa za čečenski narod“.
Savet za razvoj civilnog društva i ljudska prava pri rukovodiocu Čečenije saopštio je da nije pronašao ni indirektne potvrde napisa o progonu homoseksualaca u ovoj republici. U Sudu za ljudska prava naglašno je da se u Čečeniji visoko cene rasne, nacionalne, religizone i druge specifičnosti ličnosti, prenosi RIA Novosti.
 
 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.