Francuska novinarka tuži Stros-Kana za pokušaj silovanja

Izvor: Blic, 04.Jul.2011, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska novinarka tuži Stros-Kana za pokušaj silovanja

PARIZ - U trenutku kada se čini da će bivši direktor MMF-a Dominik Stros-Kan biti oslobođen otpužbe za seksualni napad na sobaricu u njujorškom hotelu, koja ga je koštala položaja, jedna Francuskinja je najavila da će podneti tužbu protiv njega za pokušaj silovanja.

Reč je o novinarki i spisateljici Tristan Bano koja tvrdi da ju je Stros-Kan 2003. godine pozvao u stan, obećavši da će joj dati intervju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali da je zatim skočio na nju "kao šimpanza u doba parenja," prenosi AFP.

Tridesetdvogodišnja Bano podnosi tužbu protiv Dominika Stros-Kana za pokušaj silovanja", izjavio je njen avokat David Kubi, napominjući da će tužbu podneti sutra i da će je tužilaštvo primiti u sredu, 6. jula.

Bano je već iznela ove tvrdnje protiv Stros-Kana 2007. godine preko televizije i u jednom intervjuu, ali dosada nije zvanično podnosila tužbu.

Njen advokat je ranije rekao da Bano nije pribegla tužbi po nagovoru svoje majke, koja je bila regionalni poslanik Stros-Kanove Socijalističke stranke.

Stros-Kan će francusku novinarku tužiti za klevetu

Bivši direktor MMF-a Dominik Stros-Kan tužiće novinarku Bano za klevetu, zbog njenih navoda da ju je silovao, saopštili su danas njegovi advokati samo nekoliko sati pošto je ona najavila tužbu za pokušaj silovanja.

"Stros-Kan je saznao da Tristan Bano namerava da protiv njega podnese tužbu, a sve što ona navodi je izmišljeno", navela su dvojica advokata u saopštenju i dodala da su dobili ovlašćenje da Banoovu tuže za klevetu.

U međuvremenu tužba protiv Kana u Njujorku će izgleda propasti pošto su tužioci rekli da sumnjaju da je sobarica lagala policiju i doveli u sumnju njen kredibilitet.

Stros-Kan je u petak pušten iz kućnog zatvora u koji je smešten posle skandala sa sobaricom.

Pre te afere, važio je za najozbiljnijeg protivkandidata aktuelnom predsedniku Nikoli Sarkoziju na izborima 2012. godine, ali je iz njegove stranke danas saopšteno da su male šanse da se Stros-Kan kandiduje.

Povezane vesti: Male šanse za povratak Stros-Kana na scenu Kristin Lagard direktorka MMF-a Protest feministkinja zbog seksizma posle Stros-Kanovog skandala Stros-Kanu odbijena kaucija
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova optužba protiv Stros-Kana

Izvor: VOA, 04.Jul.2011

Francuska književnica Tristan Benon podneće tužbu za pokušaj silovanja protiv bivšeg izvršnog direktora MMF-a

Nastavak na VOA...

Stros-Kan će francusku novinarku tužiti za klevetu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2011

Bivši direktor MMF-a Dominik Stros-Kan tužiće novinarku Tristan Banon za klevetu, zbog njenih navoda da ju je silovao, saopštili su danas njegovi advokati samo nekoliko sati pošto je ona najavila tužbu za pokušaj silovanja. "Stros-Kan je saznao da Tristan Banon namerava da protiv njega podnese...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

STROS-KAN NIJE HTEO DA PLATI SEKS!

Izvor: Kurir, 05.Jul.2011, 08:44

NJUJORK - Zmija u džepu ga koštala karijere! Dominik Stros-Kan, obeščašćeni bivši šef MMF i kandidat za predsednika Francuske, nastradao je zato što sobarici iz hotela „Sofitel“ nije hteo da plati za seks, tvrdi izvor iz istrage!..NJUJORK - Zmija u džepu ga koštala karijere!..Dominik Stros-Kan,...

Nastavak na Kurir...

Štros Kan uskoro na slobodi

Izvor: Radio 021, 05.Jul.2011

Bivši direktor Medjunarodnog monetarnog fonda Dominik Štros Kan, optužen za pokušaj silovanja biće oslobodjen po svim tačkama optužnice, objavio je Njujork post, pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.