Forenzičari demantovali da je došlo do eksplozije

Izvor: Mondo, 24.Maj.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forenzičari demantovali da je došlo do eksplozije

Šef egipatske forenzičke službe demantovao je danas navode o inicijalnoj proceni da se u avionu kompanije "Idžipt er" dogodila eksplozija pre pada u Sredozemno more, javila je državna agencija MENA.

Foto: AP Photo/Amr Nabil Pogled kroz minarete na sletanje aviona egipatske kompanije.

"Sve što je objavljeno u vezi sa ovim je potpuno lažno, a ta pretpostavka nije došla iz forenzičke službe", saopštio je Hešam Abdelhamid.

Mediji su ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << preneli, pozivajući se na neimenovanog forenzičara, da stanje ljudskih ostataka koji su pronađeni u moru ukazuje na to da se u avionu sa 66 putnika i članova posade dogodila eksplozija.

Taj izvor je dodao da je su u poslednja tri dana sakupljene 23 vreće s ljudskim ostacima.

Francuski istražioci saopštili su da je avion poslao seriju automatskih upozorenja koja sugerišu da je u letelici detektovan dim i da su se dogodili kvarovi na kompjuteru neposredno pre nego što je avion nestao.

Iz ovih singala ne može se zaključiti šta je izazvalo dim, a vazduhoplovni stručnjaci kažu da se ne može odbaciti mogućnost sabotaže, ali ni tehničke greške.

Avion tipa Erbas A320 kompanije Idžipter, sa 66 putnika i članova posade, srušio se 19. maja iz nepoznatih razloga.

Egipatska vojska pronašla je deo olupine, lične stvari i delove tela putnika na 290 kilometara od Aleksandrije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef forenzičara demantuje eksploziju u avionu "Idžipt era"

Izvor: RTS, 24.Maj.2016

Šef egipatske forenzičke službe demantovao je izveštaje da preliminarna istraga tela pronađenih nakon pada aviona egipatske avio-kompanije "Idžipt er" u Sredozemnom moru ukazuje da je u letelici došlo do eksplozije usled čega je avion pao, prenela je agencija MENA. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.