Finansijski skandal: Marin Le Pen optužena

Izvor: Mondo, 30.Jun.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansijski skandal: Marin Le Pen optužena

Protiv predsednice ekstremne desnice Marin Le Pen danas je u Francuskoj pravosuđe podignuta optužnica u okviru istrage rada njenih pomoćnika i poslanika u Evropskom parlamentu,

Foto: AP Photo/Francois Mori, File

"Marin Le Pen je danas otišla na saslušanje kod sudija koji su podigli optužnicu", izjavio je njen advokat Rodolf Bosli i najavio žalbu.

Marin Le Pen je ranije bila osumnjičena za prevaru Evropskog parlamenta od nekoliko stotina hiljada evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nesnovano isplaćenih poslanicima njene stranke Nacionalni front.

Toples na birališta (FOTO)

Evropska služba za suzbijanje prevara optužila je pre nekoliko meseci članove njene stranke da su koristili saradnike za svoje političke aktivnosti, iako su oni na platnom spisku parlamenta.

Francusko pravosuđe je potom otvorilo istragu o tome.

Duel Marin Le Pen i Makrona: Pljusak uvreda

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Podignuta optužnica: Da li je Marin le Pen zaista prisvojila milione? (FOTO)

Izvor: BKTV News, 30.Jun.2017

Protiv Marin Le Pen lider Nacionalnog fronta, podignuta je optužnica zbog sumnje da je njena stranka prisvojila milione evra iz Evropskog parlamenta koje je iskoristila za plate saradnika...Hapšenje zbog utaje poraza: Zloupotreba teška skoro 20 miliona dinara.."Marin Le Pen je danas otišla na saslušanje...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.