FOTO: Češka policija brojevima obeležavala izbeglice

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Češka policija brojevima obeležavala izbeglice

Češka policija ispisivala je registracione brojeve na rukama izbeglica, nakon što je oko 200 njih navodno poreklom iz Sirije izbacila iz vozova.

Vozovi su dolazili iz Mađarske i Austrije, a kretali se prema Nemačkoj, krajnjem cilju izbeglica.

Kako navode strani mediji, ova praksa nalik onoj koju su praktikovali nacisti počela je da se primenjuje rano u utorak, kada su vozovi zaustavljeni u Moravskoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Češka policija nastavlja praksu privođenja izbeglica koji idu ka Nemačkoj, a pomenutih 200 Sirijaca trenutno su u pritvoru.

Oni su, kako su naveli, regularno kupili putne karte, a dozvoljeno im je da se voze.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

ZVUČI POZNATO Češka policija izbeglice skida s vozova i ispisuje im brojeve na rukama

Izvor: Blic, 02.Sep.2015

Češka policija izvukla je iz voza migrante koji su putovali za Nemačku, i obeležila ih ispisivanjem brojeva na nadlaktici. U Češkoj je primećen povećan priliv izbeglica sa Bliskog istoka, zbog čega većina Čeha podržava ideju o vraćanju kontrole granica unutar EU...Czech police pull 200 #refugees...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.