Erdogan: Cilj napada nije bio postizanje nekog rezultata

Izvor: B92, 29.Jun.2016, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Cilj napada nije bio postizanje nekog rezultata

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je napad na aerodrom Ataturk u Istanbulu ocenjujući da je njegov cilj bio da "potkopa Tursku ubijajući nevine".

"Jasno je da cilj ovog napada nije bio postizanje nekog rezultata, već samo stvaranje propagandnog materijala protiv naše zemlje korišćenjem krvi i bola nevinih ljudi", naveo je Erdogan u saopštenju.

Erdogan je poručio da očekuje da svet zauzme "odlučan stav" protiv terorističkih grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pozvao na zajedničku borbu protiv terorizma, prenele su agencije.

AP napominje da se napad odigrao tokom Ramazana i da je Erdogan naveo da on pokazuje da "terorizam napada bez obzira na veru i vrednosti".

Erdogan je kazao da Turska ne odustaje od borbe protiv terorizma i da njegova zemlja ima "snagu, odlučnost i kapacitete da u toj borbi ide do kraja".

Na aerodromu u Istanbulu odjeknule su dve eksplozije, a čula se i pucnjava, javljaju svetski mediji.

Broj mrtvih je više od 50, a ranjenih više od 100, navodi jedan turski zvaničnik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Turska će se do kraja boriti protiv terorizma

Izvor: Beta, 29.Jun.2016

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan oštro je danas osudio napad na aerodromu u Istanbulu, koji se desio tokom svetog muslimanskog meseca ramazana, istakavši da se teroristi ne obaziru na veru i vrednosti.Erdogan je u saopštenju pozvao medjunarodnu zajednicu da bude čvrsta u borbi protiv terorizma...

Nastavak na Beta...

Erdogan: Potkopavaju Tursku ubijanjem nevinih

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2016

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je napad na aerodrom Ataturk u Istanbulu, ocenjujući da je njegov cilj bio da "potkopa Tursku ubijajući nevine"...- Jasno je da cilj ovog napada nije bio postizanje nekog rezultata, već samo stvaranje propagandnog materijala protiv naše zemlje korišćenjem...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.