Erdogan: Ako nastavi da napada Tursku, ID slede veliki gubici

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2016, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Ako nastavi da napada Tursku, ID slede veliki gubici

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je danas upozorio takozvanu Islamsku državu da će pretrpeti velike gubitke ukoliko nastavi da napada Tursku.

Erdogan je istakao da nijedan napad na tursku teritoriju ili njene građane neće proći nekažnjeno, prenela je agencija AP.

Turska vojska napada ciljeve ID na severu Iraka kao odgovor na višemesečne raketne napade sa tog područja, usmerene uglavnom na turski pogranični grad Kilis.

Predsednik Turske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je rekao da je "ID pretrpela svoje najveće gubitke u ljudstvu upravo tokom svojih operacija protiv Kilisa, a ako se ti napadi nastave, njihovi gubici će biti još veći".

U Kilisu, gradu broj sirijskih izbeglica nadmašuje broj Turaka, od januara je u raketnim napadima džihadista poginulo najmanje 20 ljudi.

Turska vojska tvrdi da je u artiljerijskoj vatri i raketnim napadima iz Turske poginulo više desetina boraca ID.

Davutoglu: Turska spremna da uputi vojsku u Siriju ako treba

Turska je spremna da uputi vojsku u Siriju ako to bude bilo neophodno zato što je iz te zemlje Islamska država gađa raketama, rekao je danas turski premijer Amet Davutoglu.

"Ako to bude bilo potrebno, poslaćemo kopnenu vojsku. Spremni smo da preduzmemo sve mere da se zaštitimo unutar i van Turske", rekao je Davutoglu intervjuu katarskoj televiziji Al Džazira.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Islamska država nastavila napade na turski pogranični grad

Izvor: Beta Video, 05.Maj.2016, 10:45

ISTANBUL- Tri rakete ispaljene su danas na turski pogranični grad Kilis sa sirijske teritorije pod kontrolom Islamske države, a u napadu su ranjene četiri osobe, javile su turske novinske agencije. Medju povredjenima je jedan policajac, a snimci pokazuju oštećene zgrade i vozila.Kilis, pogranični...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.