Ekstremisti mogu napasti u svakom trenutku

Izvor: Blic, 11.Dec.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ekstremisti mogu napasti u svakom trenutku"

Šef nemačke obavještajne službe Hans-Georg Masen rekao je danas da je 430 džihadista u toj zemlji toliko opasno da bi u svakom trenutku mogli da izvrše ozbiljniji zločin, ali da bezbednosne agencije pažljivo prate ove ekstremiste. .

Prema njegovim rečima, nedavna odluka Bundestaga da pošalje vojnike u neborbene misije radi podrške međunarodnoj koaliciji u borbi protiv Islamske države u Siriji, ne predstavlja rizik od napada na ciljeve u Nemačkoj.

On je naglasio da bi bezbednosne službe želele da im migranti-došljaci pruže informacije o saputnicima koji bi eventualno planirali napade u Nemačkoj.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šef nemačkih obaveštajaca: Stotine opasnih terorista u Nemačkoj

Izvor: RTS, 11.Dec.2015

. Šef nemačke obaveštajne službe Hans-Georg Masen upozorio je da se 430 islamskih ekstremista, koji se trenutno nalaze na teritoriji Nemačke, smatra izuzetno opasnim i da mogu počiniti ozbiljna krivična dela u svakom trenutku.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.