Eksplozija autobusa u Pakistanu, poginulo najmanje 19 ljudi

Izvor: Vostok.rs, 09.Jun.2012, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija autobusa u Pakistanu, poginulo najmanje 19 ljudi

09.06.2012. -

19 ljudi, uključujući jedno dete, poginuli su u terorističkom napadu u severozapadnom Pakistanu, 40 ljudi je povređeno. Prema podacima policije, eksplozija se dogodila u gradu Pešavaru pored autobusa koji je vozio državnie službenike na posao. Pretpostavlja se da je napad organizovan od strane pokreta "Taliban", kao odgovor na američke vojne operacije uništavanja lidera terorističkih bandi.

Uoči ovog napada u eksploziji bombe sa daljinskom kontrolom u blizini medrese u Kveti je poginulo 15 ljudi. Za samo pet godina, broj žrtava terorista je premašio pet hiljada ljudi.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija bombe u Pešavaru

Izvor: VOA, 08.Jun.2012, 21:35

Pakistanski zvaničnici saopštili su da je u eksploziji bombe u jednom autobusu u Pešavaru poginulo najmanje 19 ljudi, među kojima 6 žena.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.