Egipatski vojnici odgovorni za napad ispred univerziteta u Kairu

Izvor: Blic, 29.Mar.2015, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatski vojnici odgovorni za napad ispred univerziteta u Kairu

Ekstremistička grupa "Egipatski vojnici" preuzela je odgovornost za bombaški napad ispred kairskog univerziteta u kojem je povređeno osam ljudi, uključujući i četiri policajca.

"Egipatski vojnici" su u saopštenju rano jutros postavljenom na jednom ekstremističkom vebsajtu rekli da su na meti njihovog jučerašnjeg napada bili policajci i čuvari privatnog obezbeđenja na ulazu u univerzitet.

Dodali su da u njihovom napadu nisu ranjeni civili.

Egipat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je od svrgavanja predsednika Muhameda Mursija 2013, na meti čestih ekstremističkih napada, na čijoj meti su uglavnom bezbednosne snage.

Ekstremisti navode da se svete zbog nasilja vlasti prema islamistima, dok vlada krivi Mursijeve pristalice za nerede.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Egipatski vojnici odgovorni za napad ispred Univer

Izvor: Akter, 29.Mar.2015

.Ekstremistička grupa "Egipatski vojnici" preuzela je odgovornost za bombaški napad ispred kairskog univerziteta u kojem je povredjeno osam ljudi, uključujući i četiri policajca.."Egipatski vojnici" su u saopštenju rano jutros postavljenom na jednom ekstremističkom vebsajtu rekli da su na meti...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.