Egipat: Dvojici bivših ministara i tajkunu određen pritvor

Izvor: Blic, 17.Feb.2011, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Dvojici bivših ministara i tajkunu određen pritvor

KAIRO - Dvojici bivših egipatskih ministara i jednom istaknutom biznismenu danas je određen pritvor zbog sumnje da su nezakonito trošili državna sredstva, saopštio je izvor iz suda agenciji AFP.

Francuska agencija je javila, takođe pozivajući se na sudske izvore, da je uhapšen bivši ministar unutrašnjih poslova Habib el Adli.

Tužilaštvo je odredilo pritvor od 15 dana bivšem ministru za turizam Zuhairu Garani, bivšem ministru za izgradnju stambenih objekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ahmedu al-Magrabiju i vlasniku kompanije "Ez stil", bivšem poslaniku, Ahmedu Ezu, "kako bi pomogli u istrazi", rekao je isti izvor.

Egipatska državna televizija je pre nedelju dana izvestila da je egipatsko tužilaštvo podiglo optužnice protiv njih trojice, kao i protiv bivšeg ministra za trgovinu i industriju Rašida Muhameda zbog zloupotrebe položaja iz koristoljublja i nezakonitog korišćenja javnog novca.

Ministri su ostali bez položaja kada je egipatski predsednik Hosni Mubarak 29. januara smenio vladu, posle četiri dana protesta.

Vest o njihovom hapšenju dolazi šest dana pošto je Mubarak podneo ostavku posle višednevnih protesta građana u Kairu.

Povezane vesti: Mubarak želi da umre u Šarm el Šeiku Liderima iranske opozicije prete smrću Obama: Vlasti na Bliskom istoku da se uzdrže od nasilja Film i knjiga o srpskom "Otporu" inspirisali revoluciju u Egiptu Islamista i levičari u novoj jordanskoj vladi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja ministara u Egiptu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Feb.2011, 15:01

Dvojici bivših egipatskih ministara i jednom istaknutom biznismenu određen pritvor zbog sumnje da su nezakonito trošili državna sredstva. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je bivši ministar unutrašnjih poslova Habib el Adli, ministar za turizam Zuhair Garani, ministar za izgradnju stambenih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.