EŠTON KARTER: Amerika ne sarađuje u napadima Rusije na džihadiste

Izvor: Kurir, 07.Okt.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EŠTON KARTER: Amerika ne sarađuje u napadima Rusije na džihadiste

SAD se nisu dogovorile da će sarađivati sa Rusijom "dok god oni nastavljaju da sprovode pogrešnu strategiju", kaže američki sekretar.

RIM - SAD ne sarađuju sa Rusijom u vazdušnim napadima Moskve, izuzev kada je reč o merama predostrožnosti, izjavio je danas američki državni sekretar Ešton Karter ocenivši akciju Moskve kao suštinski pogrešnu.

"Već sam rekao da verujemo da je strategija Rusije pogrešna, oni nastavljaju da bombarduju ciljeve koji nisu ISIL >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << (Islamska država). Verujemo da je to suštinska greška," izjavio je Karter na konferenciji za štampu u Rimu, prenosi AFP.

Prema njegovim rečima, uprkos onom što Rusi kažu, SAD se nisu dogovorile da će sarađivati sa Rusijom "dok god oni nastavljaju da sprovode pogrešnu strategiju i pogađaju te ciljeve.

"Rusko ministarstvo odbrane je prethodno reklo da razmatra predlog SAD da koordiniraju operacije protiv Islamske države. Ruski funkcioneri razgovaraju sa kolegama iz Pentagona o tehničkim detaljima", rekao je portparol ruskog ministarstva odbranje Igor Konašenkov. Ruski i američki funkcioneri su potvrdili da vode razgovore kako da se izbegnu nesreće prilikom istovremenih akcija njihovih ratnih aviona u Siriji.

"Nastavićemo da vodimo osnovne, tehničke razgovore o profesionalnim bezbednosnim procedurama za naše pilote iznad Sirije. Ostavićemo otvorenim kanale komunikacije jer je to pitanje bezbednosti za naše pilote," dodao je Karter.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.