EKSPERIMENTALNI LEK: Oko 200.000 doza vakcine protiv ebole do sredine 2015.

Izvor: Kurir, 24.Okt.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSPERIMENTALNI LEK: Oko 200.000 doza vakcine protiv ebole do sredine 2015.

U toku su probe na ljudima dve vodeće vakcine, a SZO navodi da se radi na razvoju još pet eksperimentalnih vakcina za koje će klinička ispitivanja početi sledeće godine

ŽENEVA - Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da bi na stotine hiljada doza eksperimentalne vakcine protiv ebole trebalo da bude spremno za upotrebu u pogođenim zapadnoafričkim zemljama do polovine 2015. godine.

Kako je potvrđeno, u toku su probe na ljudima dve vodeće vakcine.SZO >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << navodi da se radi na razvoju još pet eksperimentalnih vakcina za koje će klinička ispitivanja početi sledeće godine, preneo je Rojters.

"Nešto pre prve polovine 2015. godine trebalo bi da imamo na raspolaganju nekoliko stotina hiljada doza. To bi moglo da bude 200.000, manje ili više", izjavila je direktorka SZO Mari-Pol Kijeni.

Ebola je dosad odnela gotovo 4.900 života u zapadnoj Africi.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Masovna proizvodnja vakcine protiv ebole tek krajem sledeće godine

Izvor: Blic, 24.Okt.2014

Milion doza vakcine protiv ebole biće proizvedeno do kraja 2015. godine, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO)...U saopštenju se navodi da će u prvoj polovini sledeće godine biti proizvedeno nekoliko stotina hiljada doza...Vakcine bi već sredinom decembra ove godine mogle da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.