Džihadisti Islamske države ubili više od 140 civila u Kobaniju

Izvor: Blic, 26.Jun.2015, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti Islamske države ubili više od 140 civila u Kobaniju

U napadu sledbenika Islamske države na sirijski grad Kobane i obližnje selo, ubijeno je najmanje 146 civila, što je drugi po veličini masakr koji je ova džihadistička paravojska počinila u Siriji.

Islamisti su juče ušli u Kobane, grad na granici sa Turskom, a od tada traju sukobi sa lokalnim kurdskim snagama, izjavio je Rami Abdulrahman, šef Sirijske opservatorije za ljudska prava.

Ova organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ima sedište u Londonu, a informacije dobija od izvora sa terena u Siriji.

Abdulrahman je rekao da se u Kobaniju dogodio drugi najveći masakr nad civilima od kada su islamisti prošle godine ubili nekoliko stotina pripadnika sunitskog muslimanskog plemena Šejtat na istoku zemlje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISIS masakrirao 146 ljudi u Siriji

Izvor: Mondo, 26.Jun.2015

U napadu "Islamske države" na sirijski grad Kobani i obližnje selo ubijeno je najmanje 146 civila, što je drugi po veličini masakr koji je ta terorirstička grupa počinila u Siriji...Foto: Militant website via AP, file..Islamisti su juče ušli u Kobani, grad na granici sa Turskom, a od tada traju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.