Dve eksplozije u Drezdenu, napadnuta džamija

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2016, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve eksplozije u Drezdenu, napadnuta džamija

Dve esplozije odjeknule su u džamiji i međunarodnom kongresnom centru u Drezdenu, ali niko nije povređen, saopštila je policija.

Eksplozije su se desile u ponedeljak veče, a za sada nema izveštaja da li je pričinjena materijalna šteta.

"Iako nemamo pismo s priznanjem, moramo da pretpostavimo da postoji ksenofobična pozadina", izjavio je šef lokalne policije.

Policija je saopštila da su ispred kongresnog centra nađeni delovi improvizovane eksplozivne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << naprave.

Ispred džamija u celom gradu je pojačano obezbeđenje.

Drezden je glavni grad Saksonije u kojoj je bilo mnogo rasističkih napada poslednjih meseci, navodi AP.

Moguće je i da su napadu povezani s proslavom Dana nemačkog jedinstva sledećeg ponedeljka u tom gradu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

RASISTIČKI NAPAD U DREZDENU: Bombe bačene na džamiju i kongresni centar, traga se za napadačima

Izvor: Kurir, 27.Sep.2016

...Eksplozije su se desile u ponedeljak veče, a za sada nema izveštaja da li je pričinjena materijalna šteta.."Iako nemamo pismo s priznanjem, moramo da pretpostavimo da postoji ksenofobična pozadina", izjavio je šef lokalne policije..Policija je saopštila da su ispred kongresnog centra nađeni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.