Dva paketa bombi u Rimu

Izvor: Blic, 23.Dec.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva paketa bombi u Rimu

Italijanska policija proverava sve strane ambasade u Rimu posle eksplozija bombi u poštanskim paketima u ambasadama Čilea i Švajcarske, u kojima su povređene dve osobe.

"Policija proverava sve ambasade i konzularna odeljenja", izjavio je portparol italijanske policije, nakon što je državno tužilaštvo pokrenulo istragu o "napadu sa terorističim ciljevima".

Gradonačelnik Rima Đani Alemano izjavio je da je situacija zabrinjavajuća, jer je reč o terorističkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << talasu uperenom na ambasade. On je dodao da je istraga proširena van granica Italije.

List "Korijere dela sera" prenio je izjavu istražitelja koji kažu da je glavna linija istrage usmerena da "anarhističke krugove eko-terorističkog pokreta".

Radnik u švajcarskoj ambasadi koji je otvorio paket teško je povređen i mogao bi da izgubi jednu ili obe ruke, dok osoba u ambasadi Čilea nije zadobile ozbiljnije povrede.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade.

U ambasade Čilea i Švajcarske stigli su stručnjaci za demontiranje bombi i pripadnici službi za vanredne intervencije.

Agencija ANSA prenela je da je treća neeksplodirana bomba kasnije pronađena u ambasadi Ukrajine, ali je policija saopštila da je to bila lažna uzbuna.

"Izražavamo punu solidarnost sa švajcarskim ambasadorom i svim diplomatskim osobljem koji su bili mete ovog žalosnog dela nasilja koje najoštrije osuđujemo", saopštio je italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teroristi napadaju ambasade po Rimu!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Dec.2010

Italijanska policija proverava sve strane ambasade u Rimu posle eksplozija bombi u poštanskim paketima u ambasadama Čilea i Švajcarske, u kojima su povređene dve osobe...Državno tužilaštvo je pokrenulo istragu o "napadu sa terorističim ciljevima", a gradonačelnik Rima Đani Alemano izjavio je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Anarhisti krivi za eksplozije u Rimu

Izvor: Mondo, 23.Dec.2010

Grupa pod nazivom Neformalna anarhistička federacija preuzela je odgovornost za današnje eksplozije bombi u poštanskim paketima u ambasadama Čilea i Švajcarske u Rimu, u kojima su povređene dve osobe.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.