Dolar na četvoromesečnom minimumu, akcije u najvećem padu otkad je Tramp predsednik

Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolar na četvoromesečnom minimumu, akcije u najvećem padu otkad je Tramp predsednik

Dolar je "skliznuo" na četvoromesečni minimum prema jenu u sredu, s obzirom da je raspoloženje za ulaganje u rizičniju imovinu splasnulo, dok su se investitori prisećali perioda kada je dolar skočio na 14-godišnji maksimum a akcije zabeležile rekordne dobitke.

Akcije na Volstritu su evidentirale najveći pad otkako je Donald Tramp izabran za predsednika, pošto su investitori zabrinuti da bi predsednik mogao imati poteškoća da ispuni obećanje o smanjenju poreza.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />U odnosu na jen, koji investitori tradicionalno kupuju tokom perioda averzije prema riziku, dolar je pao za čak 0,6 procenata na 111,13 jena, uz produbljenje nervoze uoči ključnog današnjeg glasanja o zdravstvenoj zaštiti u Kongresu.

Evro je skliznuo sa sedmonedeljnog maksimuma koji je bio iznad 1,08 dolara i trgovao se za 0,2 procenta niže na 1,0787 dolara u odnosu na prethodni dan.

Domaće međubankarsko devizno tržište

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u sredu na nivou od 123,70/124,00. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan, uz fluktuacije od 5 para. Obim zabeležen na medjubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 6,5 miliona evra po prosečnom kursu od 123,9291. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na 123,70/124,00. Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 1.270 miliona dinara na nivou od 2,70 do 2,75.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kraj medenog meseca? Sve raslo, sad sve pada

Izvor: B92, 23.Mar.2017

Beograd -- Dolar je "skliznuo" na četvoromesečni minimum prema jenu u sredu, s obzirom na to da je raspoloženje za ulaganje u rizičniju imovinu splasnulo...Akcije na Volstritu su evidentirale najveći pad otkako je Donald Tramp izabran za predsednika, pošto su investitori zabrinuti da bi predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.