Desetine ranjenih u sukobima policije i demonstranata u Jerevanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetine ranjenih u sukobima policije i demonstranata u Jerevanu

U sukobima policije i opozicionih demonstranata u glavnom gradu Jermenije, Jerevanu, povređeno je više desetina ljudi, saopštile su danas jermenske vlasti.

Policija je prošle noći upotrebila pendreke, dimne i šok bombe da bi rasterala demonstrante, okupljene u znak podrške dvojici muškaraca koji su već dve nedelje zabarikadirani u policijskoj stanici u Jerevanu, gde drže taoce tražeći ostavku predsednika Serža Sarkisijana.

Vlasti su navele da je oko 60 osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prebačeno u bolnice zbog preloma, opekotina i drugih povreda, a uhapšeno je 165 osoba, od kojih je 26 zadržano u pritvoru.

Naoružane pristalice zatvorenog lidera opozicione grupe "Osnivački parlament" Jiraira Sefilijana upale su 17. jula u policijsku stanicu, ubile jednog policajca i zadržale više talaca, tražeći ostavku predsednika Serža Sarkisijana.

Oni su u međuvremenu pustili policajce, ali od srede drže kao taoce troje medicinskih radnika koji su ušli u zgradu da bi zbrinuli povređene.

Jedan od naoružanih aktivista Varužan Avetisjan, rekao je juče novinarima da vlasti verovatno pripremaju napad i razvijaju dronove za detoniranje eksploziva.

On je nedavno rekao da opozicija zahteva puštanje svih "političkih zatvorenika" na slobodu i pozvao Jermene da izađu na ulice i primoraju vladu da podnese ostavku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jerevan: U sukobima policije i demonstranata povrijeđeno 60 osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2016

JEREVAN - U sukobima između policije i demonstranata u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije, povrijeđeno je 60 osoba, a 26 je uhapšeno, saopštile su danas jermenske vlasti...U saopštenju Ministarstva zdravlja navodi se da je 60 osoba prebačeno u razne bolnice širom Jerevana zbog povreda među kojima...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.