Demonstranti u Skoplju posetili predsednika

Izvor: N1 televizija, 11.Maj.2016, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti u Skoplju posetili predsednika

Učesnici građanskih demonstracija u Skoplju u sredu su protestovali u blizini rezidencije predsednika Makedonije Đorđa Ivanova, zahtevajući da povuče odluku o aboliciji političara i da podnese ostavku.

Policijski kordon sprečio je bliži prilazak rezidenciji koja se nalazi na Vodnom, a učesnici "Šarene revolucije" su u blizini ograde predsedničke vile postavili pano s likom đorđa Ivanova, koji su gađali raznim bojama.

Neki od demonstanata su ponovo zapalili >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << fotografije Ivanova i lidera vladajuće VMRO DPMNE i bivšeg premijera Nikole Gruevskog.

Kao i prethodnih dana, protest je počeo ispred Specijalnog tužilaštva koje se bavi aferom o prisluškivanim razgovorima, u znak podrške toj instituciji, nakon čega je nekoliko hiljada građana, koji su nezadovoljni desetogodišnjom vladavinom VMRO DPMNE Nikole Gruevskog, u protestnoj koloni krenulo prema Vili "Vodno".

Antivladini protesti u organizaciji pokreta "Protestujem", koji okuplja više od 80 nevladinih organizacija, prema lokalnim medijima, održani su večeras u još 14 gradova, u Štipu, Kočanima, Kičevu, Bitolju, Delčevu, Krivoj Palaci, Strugi, Prilepu, Strumici, Resenu, Radovišu, Đevđeliji, Kumanovu i Velesu.

Povod za početak građanskih protesta 12. aprila bila je odluka predsednika Makedonije đorđa Ivanova da abolira političare protiv kojih Specijalno tužilaštvo vodi krivičnu istragu zbog afere prisluškivanja razgovora.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

PROTESTI SE NASTAVLJAJU: Demonstranti se okupili ispred rezidencije Ivanova

Izvor: Kurir, 11.Maj.2016

...Policijski kordon sprečio je bliži prilazak rezidenciji koja se nalazi na Vodnom, a učesnici "Šarene revolucije" su u blizini ograde predsedničke vile postavili pano s likom Ivanova, koji su gađali raznim bojama Neki od demonstranata su ponovo zapalili fotografije Ivanova i lidera vladajuće...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.