Deklaracija protiv gladi, bez najbogatijih

Izvor: Radio 021, 16.Nov.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deklaracija protiv gladi, bez najbogatijih

Svetski lideri okupljeni na samitu Organizacije UN za hranu i poljoprivredu (FAO) u Rimu obećali su danas da će nastaviti borbu protiv gladi u svetu i značajno povećati pomoć poljoprivredi nerazvijenih zemalja. U prvim satima samita usvojena je deklaracija, kao znak konsenzusa šefova država ili vlada oko 60 zemalja prisutnih na skupu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Rimu počeo trodnevni samit o hrani

Izvor: Capital.ba, 16.Nov.2009

RIM, U Rimu je danas, u sjedištu Agencije UN za hranu i poljoprivredu (FAO) počeo trodnevni samit o hrani koji je posvećen mjerama za smanjenje broja gladnih u svijetu. Svakih šest sekundi jedno djete u svetu umre od gladi a da bi se borili protiv ove tragedije oko 60 šefova država i vlada okupilo...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.