Daka: 13 poginulo od tornada

Izvor: B92, 22.Mar.2013, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daka: 13 poginulo od tornada

Daka -- U naletu snažnog tornada koji je u istočnom delu Bangladeša opustošio na desetine sela, poginulo je najmanje 13 osoba, a 100 je povređeno.

"Za sada imamo 13 mrtvih i više od 100 povređenih", izjavi je agenciji AFP lokalni zvaničnik, dodajući da su u pogođenoj oblasti pokrenute akcije spasavanja i pomoći ugroženima.

Tornado je bio toliko snažan da je prevrnuo na desetine vozila i veće kamione. Prema podacima policije, od 100 povređenih, 12 je u kritičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanju.

Tornado je pogodio sela u oblasti Brahmanbaria, a među poginulima je i jedno dete, preneo je lokalni list Protom Alo. Tornado je iščupao veliki broj drveća i srušio ili oštetio mnoge kuće i prodavnice u toj oblasti.

U području pogođenom tornadom u prekidu je i železnički saobraćaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TORNADO SMRTI: Poginulo najmanje 20 ljudi

Izvor: Kurir, 22.Mar.2013

Smrtonosna pijavica nosila krovove, čupala drveće i električne stubove u Bangladešu. Povređeno 300 ljudi..DAKA - U naletu snažnog tornada, koji je opustošio na desetine sela u istočnom delu Bangladeša, poginulo je najmanje 20 osoba i povređeno više od 300 seljaka, saopštili su zvaničnici...Tornado...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.