Da li će se graditi zid oko Bagdada?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2016, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će se graditi zid oko Bagdada?

Portaprol iračkog premijera izjavio je danas da će oko Bagdada biti izgrađen "bezbednosni zid", ali da to nije "politički motivisano" niti za cilj ima "demografsku promenu".

Portparol Sad Haditi je ovo rekao agenciji AP nakon što je kancelarija iračkog premijera Hajdera Abadija objavila saopštenje kojim je, kako se činilo, u potpunosti odbacuje takvu ideju.

"Bagdad je prestonica svih Iračana i nemoguće je da zid ili ograda izoluju grad", stajalo je u ranijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopštenju kancelarije premijera.

Ideja o izgradnji zida potekla je od Ministarstva unutrašnjih poslova u cilju odbijanja upada pripadnika takozvane Islamske države i napada unutar iračke prestonice.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, policijski general Sad Man, izjavio je prošle nedelje da su počeli radovi na izgradnji zida i da će usled toga biti smanjen broj kontrolnih punktova unutar samog grada.

Eksplozije bombi i drugi napadi su i dalje svakodnevna pojava u Bagdadu, koji su uglavnom usmerene protiv bezbednosnih snaga i šiitske većine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.