DOKTOR SMRTI: Hladnokravno čudovište koje je ubilo 250 pacijenata pod njegovom negom

Izvor: Kurir, 07.Okt.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOKTOR SMRTI: Hladnokravno čudovište koje je ubilo 250 pacijenata pod njegovom negom

Doktor Šipmenovi klijenti stalno su umirali i to u alarmantnim brojevima. Stopa smrtnosti u njegovoj praksi izazvala je zabrinutost direktora lokalnog pogrebnog zavoda, koji je svoju zabrinutost podelio sa doktorkom Lindom Rejnolds.

Harold Šipmen bio je renomirani lekar na svojoj hirurškoj klinici, poštovan od strane svojih kolega i britanskog društva. Doktor Šipmen bio je renomiran član medicinske zajednice od 1980. do sredinom 90-ih godina, ali će njegov blistavi ugled >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uskoro biti razbijen i da će biti otkriven kao jedan od najozloglašenijih hladnokrvnih serijskih ubica modernog vremena.

Otkriveno je da je doktor Šipmen ubijao svoje pacijente smrtonosnom dozom diamorfina. Veruje se da je broj njegovih žrtvi preko 250 pacijenata, međutim on je na kraju osuđen za samo 15 smrti.

On je takođe osuđen i za falsifikovanje testamenta, a godinama kasnije otkriveno je da je ukrao više od 10.000 funti vrednog nakita od njegovih žrtava.

Prva sumnja bačena je na doktora Šipmena nakon što je uhvaćen u falsifikovanju recepata za sebe 1970. godine. Kažnjen je određenom sumom novca, ali mu je ipak dozvoljeno da nastavi da gradi svoju karijeru. Nakon što je otvorio svoju hiruršku kliniku, njegove kolege, vršnjaci počeli su da primećuju uznemirujući trend.

(First to Know)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.