DELEGACIJA Erdogan dolazi u Hrvatsku sa ššest ministara i 90 privrednika

Izvor: Blic, 24.Apr.2016, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DELEGACIJA Erdogan dolazi u Hrvatsku sa ššest ministara i 90 privrednika

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan boraviće u utorak i sredu u zvaničnoj poseti Hrvatskoj kako bi s najviššim hrvatskim zvaničnicima razgovarao o bilateralnim odnosima, posebno o jačanju privredne saradnje i učestvovao na obeležžavanju stote godiššnjice Islama u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Po dolasku u Zagreb u utorak popodne, turski predsednik će najpre na Mirogoju položžiti venac ispred Zida >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bola, a nakon toga će se na Pantovčaku sastati s hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović, prenosi Hina.

Kako se očekuje, oni će razgovarati o bilateralnim političkim i ekonomskim odnosima.

Nezaobilazne teme će biti turski pregovori za članstvo u EU, koje Hrvatska snažno podržava i pomaže svojim znanjem i iskustvom, zatim stanje u jugoistočnoj Evropi, posebno u BiH i predstojeći samit NATO-a u Varššavi u julu.

Grabar-Kitarović i Erdogan imaće na dnevnom redu i borbu protiv terorizma, stanje u Siriji i Iraku, energetsku bezbednost i migrantsku krizu.

U sredu će dvoje predsednika biti na hrvatsko-turskom ekonomskom forumu koji organizuje Hrvatska privredna komora i govoriće učesnicima skupa, prenosi Hina.

Erdogana očekuju i sastanci s predsednikom Sabora ŽŽeljkom Rajnerom i premijerom Tihomirom Orešškovićem.

Poslepodne će se u HNK održžati svečana akademija povodom 100. godiššnjice priznanja Islama za tradicionalnu veroispovest u Hrvatskoj.

Pročitajte još:

Kako ističu na Pantovčaku, ne postoji bolje integrisana manjina u Evropi od muslimanske zajednice u Hrvatskoj, navodi Hina.

Erdogan posetu Hrvatskoj završšava otvaranjem turskog kulturnog centra u centru Zagreba.

Obe zemlje pridaju veliku važžnost ovoj poseti, a to se možže videti i po delegaciji u Erdoganovoj pratnji, navodi Hina.

U Zagreb dolaze ministri pravosuđa, evropskih poslova, privrede, energetike, kulture i turizma, kao i višše od 90 poslovnih ljudi na ekonomski forum.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Erdogan u Hrvatsku dolazi sa šest ministara

Izvor: B92, 24.Apr.2016

Zagreb -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan boraviće u utorak i sredu u poseti Hrvatskoj kako bi s hrvatskim zvaničnicima razgovarao o bilateralnim odnosima...Erdogan će s najvišim hrvatskim zvaničničima razgovarati posebno o jačanju privredne saradnje, i učestvovaće na obeležavanju stote...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.