Crnadak: Srbija prvi spoljnotrgovinski partner BiH

Izvor: N1 televizija, 13.Maj.2017, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Srbija prvi spoljnotrgovinski partner BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je Srbija prvi spoljnotrgovinski partner BiH i da spoljnotrgovinska saradnja dve zemlje iznosi 1,5 milijardi evra na godišnjem nivou.

"Srbija je prvi spoljnotrgovinski partner BiH kada je u pitanju jedna šira regija, ali i kada je reč o svetskom okviru", rekao je Crnadak na svečanom otvaranju 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, na kojem se prvi put u njegovoj istoriji kao zemlja partner pojavljuje BiH.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Crnadak je izrazio uverenje da BiH i Srbija u narednom periodu zajedno imaju važan strateški cilj, a to je da jednog dana uđu u EU.

"Paralelno s tim BiH i Srbija svakog dana rade na konkretnim stvarima u korist i na dobrobit onih koji žive u BiH, odnosno Srbiji", rekao je Crnadak i ukazao na jake i dobre prijateljske i emotivne veze BiH i Srbije.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu otvorio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je zahvalio BiH što je pristala da bude partner, te ukazao na činjenicu da je BiH jedan od najznačajnih partnera u ukupnim ekonomskim odnosima dve zemlje.

Kao zemlja partner BiH predstaviće se posetiocima sajma zajedničkim nastupom 28 kompanija.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija želi veći obim razmene sa BiH

Izvor: Beta, 13.Maj.2017

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Novom Sadu da su Srbija i Bosna i Hercegovina važni spoljnotrgovinski partneri medju kojima robna razmena iznosi više od 1,5 milijardi evra, ali da "time nisu zadovoljni"."Želimo još veći obim, unapredjenje saradnje i zajednički...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.