Crna Gora prepisala delove hrvatske reforme obrazovanja

Izvor: N1 televizija, 22.Avg.2017, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora prepisala delove hrvatske reforme obrazovanja

Zavod za školstvo Crne Gore prepisao je od Hrvatske deo planova za reformu obrazovanja, objavio je zagrebački Jutarnji list.

Zavod za školstvo Crne Gore, na čijem čelu je Rešad Sijerić, kopirao je planove i programe iz pojedinih predmeta, a koje je Ekspertska radna grupa za reformu obrazovnog sistema Hrvatske objavila u januaru.

Kako prenosi Jutarnji list, planovi i programi iz nekoliko predmeta, koji su dostupni na sajtu crnogorskog Zavoda za školstvo, "od reči >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << do reči" su prepisani, a zapravo se radi o predlogu hrvatske reforme obrazovanja o kojoj još nije postignut dogovor.

Slučaj je otkrila Ljiljana Handžek, učiteljica iz Zagreba, koja je radila na hrvatskoj kurikularnoj reformi, i koja je pročitala pojedine programe crnogorskog Zavoda.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvati Crnogorce sumnjiče za plagijat: Čiji je naš program obrazovanja?

Izvor: VOA, 22.Avg.2017

Hrvatski mediji objavili su u utorak da su dijelovi crnogorskog programa obrazovanja gotovo identični hrvatskom, optužujući crnogorske obrazovne vlasti za plagijat metodologije i sadržaja dokumenta koji je polazna tačka nacionalne reforme obrazovanja. Hrvatski stručnjaci koji su radili na tamošnjem...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.