Četvoro uhapšeno u vezi sa jučerašnjim napadom u Istanbulu

Izvor: Blic, 10.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro uhapšeno u vezi sa jučerašnjim napadom u Istanbulu



Al Kaida odgovorna za napad: Sahrana ubijenih turskih policajaca

Turski ministar unutrašnjih poslova Bešir Atalaj rekao je da je Turska uhapsila četvoro osumnjičenih u vezi sa jučerašnjim napadom na američki konzulat u Istanbulu, prenosi turska novinska agencija Dogan.



Agencija je citirala Atalaja koji je rekao da je kao posledica policijske istrage danas pritvoreno četvoro ljudi, osumjičenih da su juče izvršili napad na američki konzulat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Istanbulu, u kome je poginulo troje policajaca i troje napadača.

Jedan od napadača pobegao je automobilom sa mesta zločina i policija još uvek traga za njim.

Očevici su za Rojters rekli da su se četiri napadača juče dovezla automobilom do kompleska konzulata, ograđenog visokim zidom, koji se nalazi severno od centra Istanbula i gleda na Bosfor.

Tri napadača su iskočila iz automobila i počela da pucaju u policajce koji su im se približavali. Napad se desio u vreme kada mnogi Turci dolaze u konzulat po vize.

Izvori iz turske policije izjavili su juče da policija smatra da iza napada na američki konzulat stoji Al Kaida.

Turske televizije CNN Turk i NTV javile su, ne navodeći izvore, da se za trojicu napadača koji potiču sa istoka Turske, pretpostavlja da su bili članovi Al Kaide.

Turski predsednik Abdulah Gul juče je oštro osudio napad na američki konzulat u Istanbulu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni napadači na konzulat?

Izvor: BBC na srpskom, 09.Jul.2008, 13:37

Turska policija je u četvrtak saopštila da je uhapsila četiri osobe u vezi sa oružanim napadom na američki konzulat u Istanbulu, koji je izvršen u sredu.

Nastavak na BBC na srpskom...

Povodom napada na konzulat SAD

Izvor: RTV Pink, 10.Jul.2008

Turska policija uhapsila četiri osumnjičena . . . Turska policija je danas uhapsila četiri osobe za koje se sumnja da su povezane sa . jučerašnjim oružanim napadom na policiju ispred konzulata SAD u Istanbulu, ali i dalje traga za čovekom koji je vozio trojicu osumnjičenih pripadnika Al Kaide,...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.