Izvor: Blic, 28.Sep.2016, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cela Južna Ausstralija ostala bez struje

Celokupna država Južna Australija ostala je danas bez struje zbog jakog nevremena, što je dovelo do haosa, a vlasti upozoravaju na još gore vremenske prilike.

U ovoj državi, koja je jedan i po puta veća od Francuske, sa populacijom od oko 1,7 miliona ljudi, nestalo je struje nakon olujnog nevremena praćenog vetrom brzine 140 kilometara na sat, kišom i velikim gradom.

Oluja je čupala drveće, skidala krovove sa kuća, hiljade kuća i firmi ostalo je bez struje, dok su automobili blokirani na poplavljenim ulicama.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zbog nevremena Južna Australija ostala bez struje

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2016

Zbog olujnog nevremena bez struje je ostala cela savezna država Južna Australija, koja je površinom jedan i po put veća od Francuske...Tu australijsku saveznu državu s 1,7 miliona stanovnika zahvatili su siloviti vetar brzine 140 km/h, jaka kiša i grad s velikim komadima leda...Premijer Južne...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.