Čaves možda neće biti balzamovan kao Lenjin

Izvor: Press, 14.Mar.2013, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaves možda neće biti balzamovan kao Lenjin

"Mi smo pozvali vrhunske naučnike, najbolje u svetu, iz Rusije i Nemačke. Naučni izveštaji i mišljenja koja dobijamo glase da će biti vrlo teško obaviti specijalno balzamovanje koje bi omogućilo da bude izložen doveka", izjavio je Maduro na jednoj manifestaciji koju je prenosila državna televizija.

Vlada je izrazila želju da Čavesove pristalice mogu večno da ga posećuju. On je umro 5. marta u 58. godini posle dvogodišnje borbe s rakom, nakon 14 godina na vlasti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
"Razlog je to što su pripreme za taj proces morale biti preduzete mnogo ranije. Odluka je morala biti doneta mnogo ranije", kazao je Maduro, preneo je AFP.

"Zato imam dužnost da to objavim kako bi svi znali da postoje teškoće zbog kojih možda neće biti moguće da Čaves bude balzamovan kao Lenjin, Ho Ši Min ili Mao Cetung", dodao je Maduro.

On je dva dana posle Čavesove smrti najavio da želi da njegovo telo bude "večno" očuvano kako bi ljudi mogli da ga vide.

Maduro je rekao da su ga na tu ideju podstakla ljubav prema Čavesu i predsednici drugih zemalja koji su sugerisali da predsednikovo telo bude očuvano kako bi moglo biti večno izloženo.

Čavesov kovčeg je bio izložen u Karakasu nekoliko dana i za to vreme mu je odalo poštu više desetina hiljada pristalica.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekasno za balzamovanje Čaveza?

Izvor: RTS, 14.Mar.2013

Možda je kasno da preminuli predsednik Vernecuele Ugo Čavez bude balzamovan kao Lenjin tako da njegovo telo može biti večno izloženo, rekao Nikolas Maduro, koji obavlja dužnost predsednika. Pripreme za taj proces morale su biti preduzete mnogo ranije, kaže Maduro...Vršilac dužnosti predsednika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.