Čad, streljano deset članova Boko harama

Izvor: RTS, 29.Avg.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čad, streljano deset članova Boko harama

Vlasti Čada pogubile su deset navodnih članova ekstremističke organizacije Boko Haram, samo dan pošto su proglašeni krivima za dva samoubilačka napada u kojima je u prestonici Ndžameni poginulo 38 ljudi.
"Oni su jutros izvedeni pred streljački vod i pogubljeni na strelištu severno od Ndžamene", rekao je za agenciju AFP neimenovani izvor iz čadskih bezbednosnih službi, prenosi Tanjug. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Desetorica pogubljenih su juče osuđeni na smrtnu kaznu. To je bilo prvo suđenje članovima Boko harama u Čadu, koje je započelo u sredu, a okončano juče presudom kojom su oni proglašeni krivima za krivično udruživanje, ubistva, namerno uništavanje eksplozivom, prevaru, nezakonito posedovanje oružja i municije, kao i korišćenje psihoaktivnih supstanci.
Čad, Kamerun i Niger, susedi Nigerije iz koje potiče Boko haram, bili su u prošlosti meta napada ekstremista te grupe, a početkom godine su najavili osnivanje regionalnih snaga u cilju okončanja strahovlade Boko harama, od čije je pobune 2009. godine ubijeno više od 15.000 ljudi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Čad: Streljano deset članova Boko Harama

Izvor: Blic, 29.Avg.2015

Vlasti Čada su danas pogubile deset navodnih članova ekstremističke organizacije Boko Haram, samo dan pošto su proglašeni krivima za dva samoubilačka napada u kojima je u prestonici Ndžameni poginulo 38 ljudi..."Oni su jutros izvedeni pred streljački vod i pogubljeni na strelištu severno od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.