Bugarska: Traži se da se krađa na prugama tretira kao terorizam

Izvor: Blic, 24.Jul.2011, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska: Traži se da se krađa na prugama tretira kao terorizam

U Bugarskoj su u prvih šest meseci ove godine krađe na železničkoj infrastrukturi dostigle 1,4 miliona leva, odnosno oko 700.000 evra, bez zaračunavanja troškova za njihovo obnavljanje, upozorio je glavni revizor državne kompanije "Železnička infrastruktura" Biser Minčev i zatražio da se te krađe zakonski tretiraju kao teroristički akt.

"Predlažemo da se povećaju sankcije u Krivičnom zakoniku i da se krađe sa železničke infrastrukure tretiraju kao terotistički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << akt", naglasio je on.

Minčev se u izjavi za sofijsku agenciju "Fokus" založio za totalnu zabranu prodaje kablova, šina i šahti punktovima za sakupljanje sekundarnih sirovina.

Bugarska železnica je 2002. godine podeljena u dva dela - Bugarska državna železnica (BDŽ), koja se bavi putničkim i teretnim prevozom, i Nacionalna kompanija "Železnička infrastruktura" čiji je zadatak održavanje i upavljanje prugama.

Ukupna dužina bugarskih pruga je 3.048 kilometara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska: Krađa kablova - terorizam?

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2011, 08:04

U Bugarskoj su u prvih šest meseci ove godine krađe na železničkoj infrastrukturi dostigle 1,4 miliona leva, odnosno oko 700.000 evra, bez zaračunavanja troškova za njihovo obnavljanje, upozorio je glavni revizor državne kompanije "Železnička infrastruktura" Biser Minčev i zatražio da se te...

Nastavak na Vesti-online.com...

U Bugarskoj krađa pruga terorizam?

Izvor: B92, 25.Jul.2011

Sofija -- Revizor bugarske železničke kompanije Železnička infrastrukutura Revizor bugarske železničke kompanije traži da se krađe pruga tretiraju kao teroristički akt...Bugarskoj su u prvih šest meseci ove godine krađe na železničkoj infrastrukturi dostigle oko 700.000 evra bez zaračunavanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.