Britanski mediji: Koncerti i noćni klubovi potencijalne mete terorista

Izvor: Blic, 29.Maj.2016, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski mediji: Koncerti i noćni klubovi potencijalne mete terorista

Neimenovani visoki zvaničnik za antiterorističku borbu upozorio je da bi se posetioci koncerata i noćnih klubova mogli naći na meti novih terorističkih napada u Britaniji, saopštili su danas ostrvski mediji.

Uoči početka sezone festivala u Velikoj Britaniji, svi masovni događaji predstavljaju prioritet za policiju, istakao je isti zvaničnik, navodeći da su posebno ugroženi stadioni i koncerti na kojima su na jednom mestu koncentrisane velike mase ljudi.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << većini stadiona sprovode se stroge mere kontrole kako bi bili sprečeni mogući teroristički napadi.

Veliki letni festivali uglavom se održavaju u ruralnim područjima, a vlasti strahuju da bi posetioci mogli postati "lake mete" za teroriste, dok čekaju na pripadnike specijalnih jedinica da iz većih gradova stignu na lice mesta, prenosi list "Gardijan".

Regionalna televizija "N1" prenela je da su na poslednji brifing posvećen antiterorističkoj borbi, osim predstavnika Premijer lige, bili pozvani i muzički producenti, da bi se upoznali o potencijalnim opasnostima.

Na najvećem muzičkom festivalu na svetu u Glastonberiju ove godine očekuje se 135.000 posetilaca.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.