Izvor: Blic, 28.Apr.2016, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Tri osobe optužene za TERORIZAM u Birmingemu

Britanska policija podigla je optužnice protiv dva muškarca i žene iz Birmingema, zbog dela povezanih s terorizmom, u istrazi koja je počela nakon napada ekstremista u Parizu i Briselu.

Njih troje su optuženi za dela u vezi sa finansiranjem ili pripremanjem terorističkih napada, preneo je Rojters.

Optuženi su Mohamed Ali Ahmed (26), Zakarija Bofasil (26) i Somaja Bofasil (29). Oni su troje od petoro uhapšenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 14. i 15. aprila u Birmingemu i na londonskom aerodromu Getvik.

Hapšenja su sprovedena nedelju dana nakon što su belgijske vlasti uhapsile glavnog osumnjičenog za smrtonosni napad na aerodrom u Briselu 22. marta. Taj osumnjičeni, Mohamed Abrini, takodje je bio tražen zbog napada u Parizu 13. novembra.

Pročitajte još:

Britanska policija uhapsila je pet osoba prošle sedmice u okviru istrage za koju su izvori iz službe bezbednosti naveli da je povezana sa napadima u Parizu i Briselu, izvestio je Rojters.

Četiri osobe uhapšene su u Birmingemu, a jedna na londonskom aerodromu Getvik.

Neimenovani evropski zvaničnik rekao je agenciji Asošiejted pres da je Abrini u više navrata putovao u Birmingem prošle godine i sastajao se sa ostalim osumnjičenim ekstremistima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšene tri osobe u vezi sa napadom u San Bernardinu

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2016

SAN BERNARDINO- Tri osobe uhapšene su u akciji policije u okviru istrage napada u gradu San Bernardino 2015. godine kada je ubijeno 14 ljudi...Tri osobe, koje su povezane sa napadačem Sajedom Farukom, uhapšene su u južnoj Kaliforniji...Oni su zadržani pod optužbom za zavjeru, prevare oko sklapanja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Velika Britanija: Troje optuženo za terorizam

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2016

Britanska policija podigla je optužnice protiv dva muškarca i žene iz Birmingema, zbog dela povezanih s terorizmom, u istrazi koja je počela nakon napada ekstremista u Parizu i Briselu...Policija je saopštila danas da su tri osobe optužene za različita dela. Optuženi su Mohamed Ali Ahmed (26),...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.