Izvor: Blic, 04.Dec.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božićna jelka Obaminih u Plavoj sobi Bele kuće

Prvi Božić u Beloj kući Barak Obama, predsednik SAD, i njegova porodica dočekaće uz jelku postavljenu u Plavoj sobi Bele kuće, koja je osvetljena štedljivim LED sijalicama i okićena sa više od 800 ukrasa. Na kićenje jelke tim od 92 dobrovoljca potrošio je 3.400 sati.

Mišel Obama, prva dama, priznala je da je jelka od 5,5 metara najveća koju je porodica ikad imala. Drvo je stiglo iz rasadnika u Zapadnoj Virdžiniji u vlasništvu porodice Sandbek koja je pobedila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na takmičenju i zaslužila tu čast. Božićni moto Obaminih je ove godine „Razmišljaj, raduj se, obnavljaj".

Predsednik i njegova porodica slaviće takođe uz božićni kolač s đumbirom. Kolač u vidu Bele kuće težak 177 kg preliven je belom čokoladom i ima ispred repliku njihovog psa Boa napravljenu od marcipana. Ovo poslastičarsko remek-delo napravio je glavni poslastičar Obaminih Bil Joses. Crvena soba Bele kuće ukrašena je vencem i lišćem od brusnica, dok su u Istočnoj sobi postavljene jaslice.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porodica Obama već okitila jelku

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2009, 13:30

Porodica Obama je javnosti pokazala ovogodišnju "službenu" božićnu jelku američke predsedničke palate koja je već postavljena u Plavoj sobi Bele kuće u Vašingtonu. Osvetljena je štedljivim LED sijalicama i okićena s više od 800 ukrasa iz božićne riznice prethodnih administracija...Božićni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.