Bombaški napadi u Turskoj, poginuli vojnici

Izvor: RTS, 14.Okt.2016, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napadi u Turskoj, poginuli vojnici

Najmanje tri vojnika su poginula, a 12 je povređeno u dvostrukom bombaškom napadu kurdskih pobunjenika na jugoistoku Turske, saopštila je državna agencija "Anadolija".
Kako se navodi, osam vojnika je ranjeno kada je njihovo vozilo naletelo na improvizovanu eksplozivnu napravu pored puta u provinciji Van.
Bombu su najverovatnije postavili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pripadnici zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK).
Dvojica vojnika nalaze se u kritičnom stanju.
U sličnom napadu na vojno vozilo na putu u Hakariju povređeno je još četvoro vojnika, prenosi Anadolija.
Borbe turskih snaga i PKK obnovljene su prošlog godine posle kraja mirovnog sporazuma. U nasilju je od tada poginulo više od 600 vojnika i nekoliko hiljada pobunjenika.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U bombaškim napadima u Turskoj povređeno 12 vojnika

Izvor: Blic, 14.Okt.2016

Najmanje 12 vojnika povređeno je danas u dvostrukom bombaškom napadu kurdskih pobunjenika na jugoistoku Turske, saopštila je državna agencija Anadolija...Kako se navodi, osam vojnika je ranjeno kada je njihovo vozilo naletelo na improvizovanu eksplozivnu napravu pored puta u provinciji Van...Bombu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.