Bez obzira na SAD, došlo je vreme da se reformiše MMF

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez obzira na SAD, došlo je vreme da se reformiše MMF"

Na predstojećem samitu G20 u turskoj Antaliji jedna od glavnih tema biće traganje za načinima reformisanja MMF, bez obzira na odsustvo ratifikacije SAD, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

- Jedan od zadataka predstojećeg samita "dvadesetorke" u Engleskoj na jesen ove godine biće, bez obzira na odsustvo ratifikacije SAD, traganje za načinima pretvaranja u život one etape reformi Međunarodnog monetarnog fonda koji je bio usaglašen još pre pet godina - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Lavrov na sastanku sa učesnicima Omladinskog samita BRIKS-a u Moskvi.

On je naveo da "ovde BRIKS igra vodeću ulogu zajedno sa partnerima“.

- U "dvadesetorci" postoji dosta zemalja koje dele naš pristup - rekao je Lavrov.

Lideri G20 dogovorili su se u Seulu 2010. godine da revidiraju kvote MMF-a u korist zemalja u razvoju. Predviđalo se da će u januaru 2013. godine biti stvorena nova formula raspodele kvota, a da će se do januara 2014. godine sprovesti 15. revizija kvota. Međutim, to je nemoguće uraditi bez ratifikacije 14. revizije kvota od strane većine zemalja-članica MMF-a, koja je trebalo da bude završena još 2012. godine.

U ovom trenutku, plan revizije kvota još uvek nisu ratifikovale Sjedinjene Američke Države koje imaju kvotu od 16,75 odsto glasova koje im daju pravo veta u ključnim odlukama fonda, koje se donose većinom od 85 odsto glasova.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SERGEJ LAVROV: Bez obzira na SAD, došlo je vreme da se reformiše MMF

Izvor: Kurir, 02.Jul.2015

Na predstojećem samitu G20 u turskoj Antaliji jedna od glavnih tema biće traganje za načinima reformisanja MMF, bez obzira na odsustvo ratifikacije SAD, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov..Jedan od zadataka predstojećeg samita "dvadesetorke" u Engleskoj na jesen ove godine biće, bez...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.