Bez dogovora EU, Rusije i Ukrajine o trgovinskom sporazumu

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora EU, Rusije i Ukrajine o trgovinskom sporazumu

Zvaničnici Evropske unije, Rusije i Ukrajine nisu postigli dogovor na današnjim trilateralnim trgovinskim pregovorima u Briselu, ali su se saglasili za nastavak pregovora na tehničkom nivou, javlja britanska agencija Rojters.

Cilj ovih pregovora je da se prevazidje oštro protivljenje Moskve trgovinskom sporazumu izmedju EU i Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji bi kroz mesec dana trebalo da stupi na snagu.

Ruski ministar ekonomije Aleksej Uljukajev je kazao da će zvanična Moskva ukinuti povlašćene trgovinske propise za Ukrajinu, ukoliko do kraja godine ne bude ostvaren napredak u tehničkim pregovorima.

"Rusija, Ukrajina i EU nisu postigle dogovor. Veoma je moguć scenario da dogovora ne bude pre 1. januara", izjavio je Uljukajev posle razgovora sa evropskom komesarkom za trgovinu Sesilijom Malmstrom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva ukida povlastice Kijevu ako se ne dogovore

Izvor: B92, 01.Dec.2015

Zvaničnici EU, Rusije i Ukrajine nisu postigli dogovor na današnjim trilateralnim trgovinskim pregovorima u Briselu...Ipak, dve zemlje saglasile su se za nastavak pregovora na tehničkom nivou...Cilj ovih pregovora je da se prevaziđe oštro protivljenje Moskve trgovinskom sporazumu između EU i Ukrajine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.