Bersani nije uspeo da napravi vladu

Izvor: B92, 28.Mar.2013, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bersani nije uspeo da napravi vladu

Rim -- Pjer Luiđi Bersani, lider italijanske Demokratske partije, izvestio je predsednika Republike Đorđa Napolitana da njegovi napori da sastavi vladu, nisu uspeli.

Bersani čija stranka pripada korpusu levog centra, rekao je novinarima da su bili "neprihvatljivi" pojedini uslovi stranaka sa kojima je razgovarao o formiranju vladajuće koalicije.

Sada je na Napolitanu da odluči šta će dalje.

Neuspeh Bersanija da sastavi vladu otvara vrata mogućnosti stvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tehničke vlade sa ograničnom misijom, a to je obavljanje hitnih zadataka radi zaštite italijanske ekonomije.

Bersani je od prošlog petka pregovarao s potencijalnim partnerima, međutim perspektivni kandidat, populistički Pokret "Pet zvezda" koji kontrira italijanskom establišmentu, neće da podrži ni Bersanija, niti neku drugu političku stranku.

S druge strane, Bersani je isključio mogućnost saveza sa bivšim premijerom Silvijem Berluskonijem i njegovom koalicijom desnog centra.

Bersanijeva koalicija levog centra kontroliše donji dom Parlamenta ali ne i gornji dom, Senat.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bersani nije uspeo da sastavi vladu

Izvor: Akter, 28.Mar.2013

Pjer Luiđi Bersani, lider italijanske Demokratske partije, izvestio je predsednika Republike Đorđa Napolitana da njegovi napori da sastavi vladu, nisu uspeli

Nastavak na Akter...

Bersani nije uspeo da formira novu vladu Italije

Izvor: Blic, 28.Mar.2013

Pjeluiđi Bersani, šef italijanske Demokratske partije, izvestio je danas predsednika Republike Đorđa Napolitana da njegovi napori da sastavi vladu, nisu uspeli...Bersani čija stranka pripada korpusu levog centra, rekao je novinarima da su bili "neprihvatljivi" pojedini uslovi stranaka sa kojima...

Nastavak na Blic...

Italija ide na popravni za sastavljane vlade

Izvor: Mondo, 28.Mar.2013

Pjer Luiđi Bersani, šef italijanske Demokratske partije, obavestio predsednika Republike Đorđa Napolitana da nije uspeo da sastavi koalicionu vladu...Bersani čija stranka pripada korpusu levog centra, rekao je novinarima da su bili "neprihvatljivi" pojedini uslovi stranaka sa kojima je razgovarao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.